Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:47:49

Захисники Чернігова: "Із Донецька захищати Чернігів"

07.09.2022   09:16Агенцiя

Війна для Владислава почалась у 2014 році, коли він був ще дитиною. Саме у Донецьку він побачив перші кроки "руського миру".

Втім не став чекати доку йому вручать паспорт окупантів і переїхав на вільну частину України.

До Чернігова Влад прибув два роки тому і тут вже вдруге зустрів навалу окупантів.

- Коли я вже вдруге побачив наближення війни, то спочатку було лячно, бо тільки дурні нічого не бояться. Але почув про формування підрозділів тероборони і вирішив - будь за-що стану на захист, та хоч якось вплину на події, що відбуваються. Для мене перші дні війни були дуже активні, кожен день був дуже довгим, а ніч тягнулась мов тиждень, – розповідає Владислав. І продовжує:

- Вже від самого початку я був на позиціях зі зброєю на околицях міста. Ми навіть висувались займати оборону під обстрілами. Окупанти гатили постійно. Одного разу під час чергування я дивом встиг забігти до укриття. Ворог від нас  знаходився досить близько. Розділяла тільки річка. Ми бачили їх, а вони нас, проте наступати вони не могли, тому постійно й досить щільно накривали нас вогнем з мінометів. На той момент задачею для нашого підрозділу було за будь-яку ціну не допустити просування ворога у місто. Яку ми виконали до кінця.

Наразі ситуація спокійніша. Ворога відкинуто.  Почались різні навчання та тренування, які допомагають нам все більше отримати навичок у володінні зброєю.  Ми переможемо, коли повернемо назад усі свої території! Без цього не уявляю Україну. Я впевнений що після нашої перемоги ми все відбудуємо і я повернусь до свого рідного Донецька.

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.