Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 10:48:44

У Чернігові поліцейські викрили місцевого мешканця у незаконному вирощуванні конопель та зберіганні наркотичних засобів

06.09.2022   17:38Агенцiя

Поліцейські Чернігівського районного управління поліції спільно з оперативниками регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю в ході обшуку вилучили у жителя Чернігова коноплі та висушену наркосировину.

Оперативники отримали інформацію про те, що 39-річний чернігівець вирощує коноплі елітних сортів у своєму приватному господарстві та зберігає готові до вживання наркотичні засоби.

В ході обшуку правоохоронці виявили культивовані рослини, схожі на коноплі. Також поліцейські вилучили висушену рослинну речовину, кустарні пристрої для куріння наркомістких речовин, інші речові докази.
Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Дізнавач поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрив провадження за  статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
Після отримання результатів експертиз поліція планує повідомити чернігівцю про підозру за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення чи зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

В разі доведення вини зловмисника йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.