Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:37:08

Велосипеди для містян, сервіс та інфраструктура — проєкт “Go Bike Chernihiv” стартував

30.08.2022   22:19Агенцiя

У вівторок, 30 серпня, в Агенції регіонального розвитку відбулася стартова пресконференція проєкту “Go Bike Chernihiv”.

Його метою є покращення сталої міської мобільності в умовах паливної кризи. Впроваджуватиме його команда ГО “Агенція міських ініціатив" у партнерстві з ГО “Еко Місто”.

“Ми бачимо, що в умовах паливної кризи у нашому рідному регіоні зросла кількість велосипедистів. Аби стимулювати цю позитивну тенденцію, ми вирішили створити велосервіс та покращити велоінфраструктуру, що стало базовою ідеєю для проєкту “Go Bike Chernihiv”. Тим більше, що уже тривалий час ми забезпечуємо працівників критичної інфраструктури, соціальних працівників та волонтерів нашої області безкоштовними велосипедами з Європи у рамках кампанії #BikesForUkraine”, — зазначив під час заходу Сергій Безбородько, керівник ГО “Еко Місто”.

У свою чергу, виконавча директорка ГО “Агенція міських ініціатив” Тетяна Романова розповіла про те, що ряд заходів та інфраструктурних рішень заплановані і для громад області. “Не так давно ми оголосили конкурс щодо відбору трьох територіальних громад, з якими зможемо попрацювати в проєкті, та вже отримали 27 мотивованих заявок. До речі, відбір ще триває до 5 вересня включно. Як правило, всі подаються в останній день, тож конкуренція буде дуже висока. І це добре”, — зазначила спікерка.
Варто звернути увагу, що громади, які переможуть у конкурсі, отримають унікальну можливість розвивати велорух на основі експертного дослідження та стратегії розвитку, розроблених у рамках проєкту “Go Bike Chernihiv”. Крім того, вони будуть запезпечені велосипедами та велоінфраструктурою, як і громада Чернігова.

Матеріал підготовлено в межах проєкту "Go Bike Chernihiv", що реалізується ГО "Агенція міських ініціатив" у партнерстві з ГО "Еко Місто Чернігів".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини