Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:03:34

Чернігівська область отримала тисячу доз вакцини Janssen

22.08.2022   19:04Агенцiя

У межах міжнародної ініціативи COVAX на Чернігівщину надійшла тисяча доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden).

Упродовж тижня область має отримати ще тисячу доз. Про це повідомила головна координаторка з вакцинальної кампанії в області Романа Сопотницька. Препарат буде розподілений між пунктами вакцинації.

Загалом на початку серпня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 100 000 доз згаданої вакцини. Вона розподілена та доставлена Міністерством охорони здоров’я в 21 область України та місто Київ.

    «Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку України. Адже коронавірусна хвороба нікуди не зникла, ми продовжуємо фіксувати збільшення кількості нових випадків захворювання. Під час війни, коли люди часто змушені перебувати в умовах скупчення та не мають повноцінного доступу до медичної допомоги, захист від COVID-19 за допомогою вакцинації є особливо важливим», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Всесвітня організація охорони здоров’я в Україні навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання вказаної вакцини.

    «Ці вакцини забезпечать додатковий захист від COVID-19, і ми постійно працюємо з МОЗ України та медичними працівниками, щоб забезпечити людям в Україні доступ до вакцин. ВООЗ закликає всіх скористатися можливістю, щоб захистити себе та інших», – сказав доктор Ярно Хабіхт, представник ВООЗ в Україні.

Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Вакцина призначена для людей віком від 18 років. В Україні для первинного курсу вакцинації вводять одну дозу.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн. В Україні вакцину Janssen зареєстрували 2 липня 2021 року.

Нагадуємо, що від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримує вакцини від коронавірусної хвороби тільки безкоштовно у межах COVAX – міжнародної ініціативи, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки в межах ініціативи продовжаться, щоб захистити якомога більше людей в Україні від коронавірусної хвороби.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI). ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великої Британії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Вакцинуватися від COVID-19 в Україні можуть усі дорослі та діти від 12 років. Бустерну дозу можуть зробити всі люди, старші 18 років. Також в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби всім людям віком від 60 років, а також людям віком 18-59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

ВООЗ, ЮНІСЕФ, GAVI, ЄС, Велика Британія, USAID продовжили та розширили підтримку України щодо вакцинації від COVID-19 в рамках їхнього реагування на пандемію COVID-19 під час війни та подальшої надзвичайної гуманітарної ситуації.

Доставка вакцини Janssen (Jcovden) стала можливою завдяки фінансовій підтримці Великої Британії.

Ознайомитися із рекомендаціями ВООЗ щодо використання вакцини Janssen (Jcovden) можна за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
з використанням матеріалів Комунікаційного центру вакцинації
 від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини