Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:13:46

На відновлення пошкоджених медзакладів Чернігівщини потрібно понад 2 млрд грн

04.08.2022   09:57Агенцiя

На відновлення пошкоджених і зруйнованих під час активних бойових дій медичних закладів Чернігівщини потрібно, за попередніми підрахунками, 2 млрд грн, у тому числі 600 млн грн на придбання нового обладнання і ремонти.

Про це повідомив керівник управління охорони здоров’я обласної військової адміністрації Андрій Лінник.

«Для відновлення пошкодженої медичної інфраструктури Чернігівщини потрібні значні кошти. За попередніми розрахунками, це понад 2 млрд грн, в тому числі 630 млн грн на придбання нового обладнання і на проведення ремонтів. Наразі проводиться оцінка руйнувань. Ми розраховуємо, що окрім держави будуть залучені й благодійні організації, матимемо різні джерела фінансування», – наголосив Лінник.

За його словами, під час активних воєнних дій на території Чернігова й області пошкоджено  34 медичні заклади. Загальна площа руйнувань становить 73,5 тис. квадратних метрів. 

У Чернігові тою чи іншою мірою постраждали ледь не всі медзаклади. Серйозних пошкоджень чи руйнувань зазнали заклади обласного рівня – центр соціально значущих та небезпечних хвороб, міська дитяча стоматологічна поліклініка, а також центр надання допомоги кардіологічним хворим, центр для постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС при Чернігівській обласній лікарні. У міській лікарні №3 Чернігова пошкоджений рентгенодіагностичний блок, постраждало дороговартісне обладнання – апарат для виконання томографії. 

Також у різних медичних закладах Чернігівщини пошкоджено 24 санітарні автомобілі.

Постраждав від бойових дій і центр екстреної медицини та медицини катастроф, де було пошкоджено вікна, двері, сходи, санітарні автомобілі. Зараз пошкодження ліквідовані і централізована диспетчерська та персонал повернулися в основний корпус, де працювали до війни.

Зараз у Чернігівській області працюють 83 самостійні медичні заклади, у тому числі 14 медзакладів  обласного рівня, 30 міських і районних лікарень, що надають допомогу  амбулаторно та стаціонарно. Також функціонують 140 лікарських амбулаторій та 590 фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості.

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.