Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:14:19

Чернігову потрібен реабілітаційний центр для ветеранів війни

02.08.2022   19:21Агенцiя

Представниці депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» в Чернігівській обласній раді підтримають створення реабілітаційного центру для ветеранів війни в Чернігові.

Про це повідомила депутатка облради Галина Логвиненко.

За її словами, в багатьох містах України зараз порушують питання про створення таких центрів, у Львові, зокрема, мають намір відкрити всеукраїнський реабілітаційний центр. «Я почала вивчати це питання після відвідання реабілітаційного центру в Луцьку. Якість послуг, що там надаються, високий професіоналізм персоналу мене вразив. Зрозуміло, після завершення війни комплексний реабілітаційний центр буде потрібен і для Чернігівської області. Окремі медичні будівлі зараз не використовуються, тому можуть бути задіяні для відкриття такого реабілітаційного центру», - наголосила Галина Логвиненко.

Вона підкреслила, що заклад має надавати можливість ветеранам війни, членам їхніх родин покращити здоров’я, отримати медичні, психологічні послуги - комплексну реабілітацію та відновлення.
Галина Логвиненко переконана, що депутати обласної ради незалежно від партійної приналежності підтримають створення такого центру.

У липні повідомлялося, що розглядається можливість створення реабілітаційного центру на базі колишнього кардіодиспансеру в Чернігові.
У березні цей заклад внаслідок авіаудару російських військ зазнав серйозних  руйнувань. Як повідомив гендиректор обласної лікарні Андрій Жиденко, після  проведення обстежень вирішили там не розміщувати кардіологічне відділення, а створити обласний реабілітаційний центр. Цей центр буде  забезпечувати реабілітацію учасників бойових дій, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ветеранів війни, дітей. Він буде включати реабілітацію хворих після інсультів, травм, бойових поранень. Планується діяльність відділу психологічної реабілітації, зокрема, для дітей, які пережили війну і потребують психологічної допомоги.
Створити реабілітаційний центр планують упродовж 2 років. Фінансувати проект буде держава, благодійники та західні партнери.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.