Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:28

Місто продовжило договір оренди "Облтеплокомуненерго" ще на три місяці

30.07.2022   11:03Агенцiя

Договір оренди "Облтеплокомуненерго" продовжило ще на три місяці. Відповідне рішення затвердили депутати 28 липня під час позачергового засідання сесії. В першу чергу це потрібно для того, аби "ОТКЕ" змогло укласти договір із компанією-постачильником газу за пільговими цінами впродовж всього опалювального сезону.


Голова правління АТ "Облтеплокомуненерго" Олексій Щербина прокоментував необхіність продовження оренди так:

— Чим проблемно розривати договір оренди в середині опалювального сезону: ми зараз звернулися до газопостачального підприємства з укладанням договору на опалювальний період, договір укладається до березня включно і до нього додається договір оренди, в тому числі. Якщо ми не продовжимо на ці три місяці, то буде укладений договір з нашим підприємством тільки до 31 грудня на поставку газу за пільговою ціною 7400 грн.

Ми ризикуємо, як мінімум, залишитися без газу, або  отримати його в січні місяці за ціною 40-50 тис грн, або 80, або навіть 100, тобто за комерційною ціною. І це лише один приклад, тому ми і звертаємось лише з тим, щоб не робити це посеред опалювального сезону і продовжуємо лише до кінця опалювального сезону.

Тобто, це робиться для того, аби абоненти "ОТКЕ" могли без проблем отримувати тепло в опалювальний сезон. Для міської влади проходження осінньо-зимового періоду сьогодні є пріоритетним, зважаючи на війну в країні.

Договір з "Облтеплокомуненерго" закінчувався 31 грудня 2022-го року, після чого його планували повернути в управління міста, аналогічно тому, як це зараз роблять з Чернігівською ТЕЦ. Від цього рішення у міській раді не відмовляються, але наразі головним є майбутній опалювальний сезон і аби ніщо не вплинуло на його проходження.

— Це технічне подовження для того, щоб не переривати опалювальний сезон. Дострокове припинення технічно б було можливе і я, в принципі, ініціював це, але було прохання від начальника фонду комунального майна, щоб не два підприємства одночасно (ред. — повертали в управління містом). Хоча технічно, я ще раз наголошую, що саме я наполягав на тому, щоб це все одночасно впорядковувати.

Оскільки договір планово до 31 грудня, а це вже півтора місяці опалювального сезону, то було таке прохання про продовження,  — прокоментував Чернігівський міський голова Владисдав Атрошенко

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини