Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:23:06

27 липня - цей день в Україні і світі

27.07.2022   09:00Агенцiя

27 липня у світі відзначають День народження гамбургера.

У православній церкві вшановують пам'ять апостола від 70-ти Акіли Гераклейського, єпископа.

День народження гамбургера

Свято присвячене символу американської кухні – гарячому бутерброду з булочки, м'ясної котлети, листя салату, кілець помідора, маринованих огірків і цибулі, сиру та соусу.

Перший гамбургер придумав і продав 27 липня 1900 року в місті Нью-Гейвен американець Луї Лессінг, власник перевізної закусочної "Ланч Луїса". Того дня клієнт замовив фаст-фуд. А в Луї якраз закінчилися стейки. На мить розгубившись, він посмажив котлету з м'яса, що залишилося, і помістив її посередині двох шматочків тосту. Бутерброд сподобався клієнту.

Після того, як гамбургер став популярним фаст-фудом, з'явилися інші претенденти на звання його винахідника. У 2000 році Бібліотека Конгресу США назвала Лессінга людиною, яка першою зробила сендвіч із котлетою.

Сама назва походить від назви німецького міста Гамбурга. За однією з версій, саме звідти рецепт приготування страви потрапив до Америки.

 

Церковне свято

Святий апостол від 70-ти - Акіла жив за часів правління імператора Клавдія, коли відбувалися гоніння на євреїв. Акіла з дружиною змушені були виїхати зі столиці. Оселилися в Коринті, а незабаром познайомилися з апостолом Павлом, який почав жити в сім'ї та допомагати Акілі виготовляти намети.

Прийнявши хрещення від апостола Павла, Акіла з дружиною стали його учнями. Павло наказав їм піти до Ефесу, щоб проповідувати Слово Боже. Там вони познайомилися з прибульцем з Олександрії - євреєм Аплосом, який знав лише хрещенн Іоанна Предтечі. Подружжя розповіло юнакові докладно суть православної віри.

Незабаром після смерті імператора Клавдія Акіла з дружиною повернулися до Рима. Але пробули там недовго – апостол Павло призначив його єпископом до Асії. Там Акіла проповідував християнство, звертав язичників, благословляв наречених і все життя присвятив служінню Господу. Помер мученицьки – разом із дружиною був убитий язичниками.

Іменини: Костянтин, Микола, Петро, Степан, Федір, Ян.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.