Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:36:44

На допомогу чернігівським комунальникам приїхали колеги з Івано-Франківська

13.07.2022   20:02Агенцiя

Готувати житловий фонд до опалювального сезону, ліквідовуючи наслідки активних бойових дій, нині чернігівським ЖЕКам допомагають спеціалісти з Івано-Франківська.

— Поточні ремонти самостійно виконують житлові організації. В той же час, на запрошення міського голови вже приїздили з Хмельницького і їм ми дуже вдячні за це і, також на запрошення міського голови, приїхали робітники з Івано-Франківська, 22 особи, — повідомив начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц.

З них 9 спеціалістів працюють на будинках, що на балансі  КП “Новозаводське”, ще 9 — допомагають КП “ЖЕК-10”, а 4 — КП “ЖЕК-13”.

На питання чого приїхали допомогти Чернігову, коли літо — це гаряча пора і у самих у місті, напевно, чимало поточних ремонтів, відповідають коротко, але змістовно.   

— Напевно, тому що ми — українці і це — Україна. Тільки так, — говорить робітник з Івано-Франківська Володимир Іванчук.

Протягом двох тижнів комунальники з Івано-Франківська працюватимуть над склінням вікон на площах загального користування у будинках та ремонтуватимуть дахи. Будівельні матеріали вони отримали від чернігівських ЖЕКів, а от за роботу з ними розрахується їх міський бюджет (мається на увазі бюджет Івано-Франківська).

Цьогоріч нашому місту потрібна велика кількість робочих рук, зважаючи на тисячі пошкоджених будинків, не говорячи про об'єкти критичної інфраструктури. Крім того, маємо і недонадходження в місцеву казну, що обмежує наші можливості у відновлювальних роботах, а тому така підтримка нас іншими українськими містами є особливо цінною.

Нагадаємо, що з міського бюджету Чернігова було виділено 30 млн грн на закупівлю будівельних матеріалів, які потрібні для поточних ремонтів багатоповерхівок, які пошкоджені внаслідок воєнних дій. Головне завдання — підготувати якомога більшу кількість житлового фонду до холодів.

— Всі ці роботи необхідно виконати задля того, щоб  у будинки можна було подати тепло, аби люди могли  жити. Тому що це основне і головне завдання, яке ставить перед комунальними службами міський голова. Основне завдання влади — дати людям можливість жити в теплих оселях, — зазначає Ярослав Куц.  

 Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини