Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:39:26

Усі підозрювані у вбивстві поліцейського на Масанах у Чернігові – на волі

08.07.2022   07:54Агенцiя

Двоє переховуються, третій вступив у лави ЗСУ, четвертий – справно ходить на судові засідання. Фігуранти у справі про вбивство поліцейського у мікрорайоні Масани у Чернігові у березні вийшли з-під варти на свободу.

Про це

Суспільному

повідомив старший координатор групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні Ігор Кондратюк.

Нагадаємо про обставини тієї справи. В ніч на 2 жовтня група молодиків побила двох працівників поліції, які були одягнені в цивільне та на той час перебували у відпустці. Артур Єрохін загинув, Володимир Савон потрапив до реанімації.

Того ж дня затримали чотирьох підозрюваних, троє з них тоді були неповнолітніми. Четвертого жовтня суд лишив їх під вартою, тобто, у СІЗО. Хлопцям інкримінували "умисне вбивство" та "незакінчений замах на вбивство двох осіб".

За словами прокурора Ігоря Кондратюка, строки запобіжного заходу спливали 2 березня. За 36 діб до можливого звільнення справу передали на розгляд до суду, тоді ж мали подовжити строки тримання під вартою. Втім, до повномасштабного вторгнення Росії в Україну слухання так і не розпочались. У Новозаводському суді не змогли сформувати колегію з трьох суддів, оскільки частина з них залучалися до справи ще на етапі слідства: обирали міру запобіжного заходу, надавали дозволи на обшук, говорить Ігор Кондратюк.

    "Вони, якщо брали участь на слідстві, вони не можуть цю справу далі розглядати по суті, оскільки вони фактично вже знають обставини справи. Тому апеляційним судом було передано справу до Деснянського суду. Водночас, Деснянський районний суд не зміг станом на 2 лютого сформувати колегію суддів, бо, враховуючи те, що в нас обвинуваченими є дітьми, то один з суддів має бути спеціально уповноваженим. Так званим ювенальним суддею".

На той час обидва ювенальні судді Деснянського районного суду були у відпустках або на лікарняному. Справу призначили до розгляду на 28 лютого. Однак після початку активних бойових дій колегію суддів зібрати не зуміли. 3 березня всі четверо підозрюваних вийшли із СІЗО на свободу.

"Досить цікаво, що лише 8 березня набули законної сили зміни до ККУ. Яким внесли таку пропозицію, що якщо особа рахується за судом, і суд не може продовжити строки тримання під вартою, то вони автоматично продовжують на 2 місяці. Тобто, якщо б в них строки були до 8 березня, вони б надалі перебували в СІЗО".

По завершенню активних бойових дій прокуратура працювала над встановленням місця перебування усіх чотирьох підозрюваних. Один з них підписав контракт із Збройними Силами України та служить військовій частині в Чернігові. Другий лишився у місті та справно ходить на судові засідання. Ще двох планують оголосити в розшук.

    "Було встановлено, що один неповнолітній обвинувачений виїхав за кордон 8 квітня. Інший фігурант, який також станом на квітень був неповнолітнім, він на даний час, на нашу думку, переховується. Він відсутній за місцем свого проживання, і контакти з ним чи його батьками відсутні. Кордон він офіційно не перетинав, ми не виключаємо, що він міг неофіційно перетнути кордон".

Після відступу російських військ з території Чернігівщини справу двічі призначали до розгляду, і двічі слухання відкладали через неявку фігурантів. На наступному засіданні мають вирішувати питання про оголошення двох з них у розшук та повернення інших під варту.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини