Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:17:56

Апеляційний суд підтвердив незаконність дій дослідної установи та приватного товариства щодо укладення удаваного правочину

06.07.2022   17:13Агенцiя

Північним апеляційним господарським судом 29.06.2022 відхилено апеляційну скаргу сільськогосподарського товариства та залишено без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 14.04.2021, яким задоволено позовні вимоги прокурора щодо визнання недійсними договорів.

Під час здійснення представницьких повноважень, прокуратурою встановлено, що між науковою установою та сільськогосподарським товаровиробником укладено договір про надання послуг з обробки ґрунту та посіву сільськогосподарських культур на земельних ділянках загальною площею 1205 га на території сіл Миколаївка та Іванівка Борзнянського району.
 
Однак, з’ясовано, що вказані земельні ділянки державної форми власності, які перебувають у постійному користуванні наукової установи фактично передані в оренду приватному суб’єкту господарювання для вирощування соняшнику та отримання прибутку, що суперечило меті діяльності наукової установи, порушує вимоги земельного законодавства та законодавства, що регулює питання діяльності НААН України та в результаті чого, державу незаконно позбавлено можливості використовувати вказані земельні ділянки у наукових та виробничих цілях.
 
Провівши оцінку доводів сторін та наявних матеріалів справи, Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурора і залишив без змін рішення першої інстанції, яким позовні вимоги задоволено в повному обсязі, правочини, укладені між відповідачами, визнано недійсними.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини