Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:24:35

Наводять лад у всіх укриттях Чернігова, а також забезпечать їх генераторами та ємностями для води. Виконавчий комітет погодив відповідну програму

01.07.2022   17:08Агенцiя

Усі укриття у Чернігові вже приводять до ладу. Виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022-2023 роки.

На її виконання виділяють з міського бюджету 42 млн 975 тисяч гривень.

— 42 млн — стільки ми витрачаємо коштів на це. І хотів би домовитися із суспільством, щоб ми навколо цієї проблеми ніяких пустопорожніх хвиль не створювали — крапка.  

Далі — самоорганізація. Без самоорганізації на сьогоднішній день нереально. Ну неможливо кількістю працівників ЖЕКів у 20 чоловік навести лад у понад 900 підвалах. Це все таки приватна сумісна власність і тут треба відповідально: і нам як міській владі, і все таки людям, як власникам цих підвальних приміщень і потенційними користувачами. 

Я дуже прошу і громадськість, і видатних політичних діячів сучасності припинити стрясати повітря щодо підвальних приміщень. Чому? Тому що, по суті, треба розбудовувати країну, змінюючи ДБН (ред. — Державні будівельні норми) стосовно вимог до будинків, які повинні  бути облаштовані паркінгами подвійного користування, також потрібні підземні паркінги у місті, кілька десятків у найбільших районах, де велика концентрація людей.  Сьогодні, скільки б коштів ми не витратила, а ми втрачаємо 42 млн, а у нас немає чим рік закрити, після вересня навіть не бачимо як будемо його закінчувати, — прокоментував рішення Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Всього у місті 955 найпростіших укриттів, мова саме про підвали багатоповерхівок. За кошти погодженої Програми  придбають: 

  • для кожного укриття  генератор  потужністю від 2 до 5 кВт (залежить від площі приміщення і кількості людей),

  • облаштують місця для сидіння, 

  • виконають поточні ремонтні роботи,

  • придбають ємності для води, 

  • розглядається можливість придбання біотуалетів. 

Міський голова Владислав Атрошенко під час засідання виконкому дав доручення по кожному будинку провести збори. Зокрема, повідомити чернігівців про прийняте рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради і попросити, аби мешканці надалі самоорганізувалися, постійно підтримували порядок в укритті, адже саме їм там перечікувати повітряні тривоги, і обов'язково  визначилися зі старшими в будинку. Саме з цим представником по кожній адресі комунікуватиме міська влада в подальшому для вирішення всіх питань. 

— Я хочу наголосити про те, що десятки і десятки є прикладів, коли старші будинків на своєму місці, все організовано, все ідеально, під час активних бойових дій вчасно  доставка медикаментів, води, хліба — вони довозили, вони займалися.  Водночас ми спостерігали  ситуації, коли треба було допомагати, не було старшого, коли люди були дезорієнтовані, не мали жодної інформації, — зазначає Владислав Атрошенко. 

Саме під відповідальність старших будинку і передадуть генератори, які у разі потреби вони обслуговуватимуть та вмикатимуть. Для цього вони також мають пройти відповідний інструктаж

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.