Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:04:32

Захисники Чернігова: "Тільки спільно ми можемо подолати ворога та отримати перемогу"

27.06.2022   12:15Агенцiя

Йдучи захищати Чернігів, вони не знали, що опиняться в одному батальйоні.

Богдан у перші дні вторгнення російських військ на Чернігівщину рятував рідних: допомагав мамі, сестрі, племінниці. Батько пішов до військкомату двома днями раніше, син наздогнав потім. Брат також воює, але ще з 2014 року і в іншому місці.

- Я прийшов до військкомату, описав свою компетенцію, сказав, що можу робити, чим бути корисним. Але опинився на посаді помічника гранатометника. До цього ніякого військового досвіду не мав, - розповідає хлопець. – Батько казав, що піде в тероборону. Але потім ми зустрілися на базі батальйону: ні він, ні я не знали, де опинимося.


Богдан зізнається, що переживав за батька, особливо, коли пропав зв'язок, а частина була розкидана по ротам на різних напрямках. Вони були у різних ротам, а Богдан зокрема - у групі «різаків» - гранатометників, які готувалися до міських боїв. Про них згадував і їх побратим.

Тому Богдан безпосередньої участі у боях не брав, але разом із іншими був готовий зустріти російського ворога на вулицях міста на визначеній ділянці. Вони так само укріплювалися, переміщалися та відчували на собі весь жах обстрілів. Більше того, його група встигала ще й навчатися бойовій справі поміж обстрілами. До них приїжджали більш досвідчені військові, зокрема з 1 окремої танкової бригади, навчали тактичній медицині, топографії, коригуванню артилерії, вправлялися і з новими зразками озброєння, які на той момент вже почали надходити в підрозділи ОК «Північ».

До війни Богдан активно займався громадською діяльністю. Тому в силу своїх дружніх та робочих контактів мав можливість підтримувати зв'язок з волонтерами та допомагати своєму підрозділу в забезпеченні, навіть у найскрутніший період оточення Чернігова. З ризиком привозили все: від дрібних побутових речей до дорогого спорядження.  

- Відповідно маю широку мережу особистих контактів. Частина з моїх колег, друзів почали волонтерити, возити з-за кордону, - розповідає військовий і розказує, що вже вдалося, - …кілька автомобілів, кількасот бронежилетів, рації, розгрузки, ноутбуки, принтери, взуття, поки була потреба – продукти харчування. Наразі підрозділ укомплектований та забезпечений, але співпраця Богдана з волонтерами та друзями триває. Адже тільки спільно ми можемо подолати ворога та отримати перемогу.

#Вірю_в_ЗСУ #захисники_Чернігова #ок_північ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини