Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:48:58

На Чернігівщині вогнеборці та лісівники відпрацювали спільні дії з ліквідації загорянь у лісових масивах

10.06.2022   11:38Агенцiя

9 червня на території одного з лісових господарств у Чернігівському районі за участі підрозділів ДСНС та працівників лісової охорони відбулося спільне пожежно-тактичне навчання з ліквідації можливих пожеж у лісових масивах.

За їх тактичним задумом, черговим було помічено умовне значне задимлення на території лісового масиву. Від лісгоспу до місця пригоди були направлені сили і засоби, зокрема пожежна автоцистерна і трактор з плугом, а також організовано взаємодію з Головним управлінням ДСНС в області щодо залучення піротехнічного підрозділу для обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів та супроводу пожежної техніки до місця виникнення пожежі.

Після вилучення саперами ДСНС протитранспортної міни лісокористувачі розпочали гасіння кромки настилу за допомогою ранцевих оприскувачів та пожежних стволів. Трактором, оснащеним плугом створено мінералізовані смуги. Враховуючи швидке збільшення площі загоряння, додатково залучені підрозділи Головного управління ДСНС, місцевої пожежної команди на автоцистернах і трактор з обладнаною ємністю для води лісового господарства. Спільними діями рятувальників та лісокористувачів пожежу ліквідовано.

Після практичної частини, відбулась і теоретична, під час якої фахівці ДСНС продемонстрували присутнім найпоширеніші види вибухононебезпечних предметів, на які можуть натрапити люди, а також довели основні заходи безпеки та алгоритм дій у разі їх виявлення. Наприкінці учасники навчань підвели їх підсумки, а також обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Слід зазначити, що такі навчання є важливими і для рятувальників і для лісівників, адже вони мають змогу практично скоординувати та відпрацювати спільні дії по гасінню лісових пожеж.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.