Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:45:40

Позов прокурора про повернення у державну власність земельної ділянки площею 7 га призначено до судового розгляду

17.05.2022   12:43Агенцiя

Господарським судом Чернігівської області відкрито провадження та призначено до розгляду позов Ніжинської окружної прокуратури про визнання незаконним наказу Головного Управління Держгеокадастру у Чернігівській області, скасування рішення про державну реєстрацію та припинення права власності на земельну ділянку площею понад 7 га, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення.

Ніжинською окружною прокуратурою встановлено, що на території земельної ділянки площею понад 7 га, у межах Плисківської сільської ради, розташована пам’ятка археології місцевого значення: поселення «Рудка-1», II тис. до н. е., ХII-ХІІІ ст.
➡Наказом Головного Управління Держгеокадастру в області цю земельну ділянку відчужено на користь Плисківської територіальної громади, тобто передано у комунальну власність.
➡Вказане рішення прийнято всупереч вимогам законодавства, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 37, ст. 15 Закону України «Про охорону культурної спадщини» передача у комунальну чи приватну форму власність земельних ділянок зазначеної категорії можливе, зокрема, за умови проведення за кошти замовника охоронних археологічних досліджень на всій площі землевідводу, що не було зроблено.
➡З огляду на наведені обставини Ніжинська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом в інтересах Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, третя особа на стороні відповідача Плисківська сільська рада Чернігівської області.
📌Робота прокурорів на даному напрямі триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини