Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:46:37

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

16.05.2022   10:08Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 15 травня по 8:00 16 травня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Стан забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами:

1. Об’єкти теплопостачання:

м. Чернігів:   КЕП «Чернігівська ТЕЦ «ТОВ Фірми «ТехНова» - пошкоджені 15 об’єктів (в тому числі 2 ЦТП на території міста);

АТ «Облтеплокомуненерго» - зруйнована 1 котельня, пошкоджені 5 котелень та  3 ЦТП, інші об’єкти зазнали незначних пошкоджень;

м. Ніжин: частково пошкоджена 1 котельня ТОВ «НіжинТеплоМережі».

смт Гончарівське: частково пошкоджена 1 котельня.

Продовжується подача тепла в деякі лікарняні заклади та заклади соціальної сфери.

2. Об’єкти водопостачання та водовідведення – зруйновано або пошкоджено 14 об’єктів та водопровідно-каналізаційні мережі.

м. Чернігів: ВНС №1 «Ялівщина», ВНС №2 «Подусівка»,  ВНС №3 «Бобровиця», ВНС №4 «Полуботки»; КНС №№ 2,3,4,5,6,8,14,17, каналізаційні очисні споруди.

Корюківка: каналізаційні очисні споруди.

Наразі на території міста зафіксовано 116 поривів водопровідної мережі.

3. Газопостачання – 1,9 тис. абонентів у 37-ми населених пунктах області не отримують послугу з постачання природного газу.

4. Електропостачання – Станом на 06 год 16 травня електропостачання не надається 4749 абонентам у  29 населених пунктах. Для проведення відновлювальних робіт залучені 54 аварійні бригади АТ «Чернігівобленерго» (58 одиниці техніки, 152 працівники).

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Ніжині о 18 год. 53 хв. 15 травня водій автомобіля "Форд Скорпіо" здійснив наїзд на паркан. Внаслідок пригоди його малолітня дитина отримала тілесні ушкодження.

Пожежі –2 :

пожежі в житловому секторі 1:

- в с. Сальне  Корюківського району (Сновська ТГ)по вул. Лісова, 14 о 20 год. 45 хв. 15 травня сталася пожежа житлового будинку (5х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будинок. Причина – підпал господарем.

пожежі сухої трави та сміття –1 :

- в с. Монастирище Прилуцького району (Ічнянська ТГ) по вул. Забарівській о 17 год. 23 хв.15 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,2 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Протягом доби залучень піротехнічних розрахунків не було. Загалом, з початку проведення робіт виявлено та вилучено 22019 вибухонебезпечних предметів.

Гідрологічна ситуація:

13-16 травня продовжуватиметься ріст рівнів води на  р. Дніпро та на р. Десна нижче смт Макошине.

На р. Десна біля смт Макошине завершується формування максимального рівня  з подальшим затопленням заплави, утримуванням води на них та перевищенням небезпечних відміток, порушенням транспортного сполучення через вихід води на дороги місцевого значення, оточенням водою, початковим затопленням понижених ділянок ряду сіл у Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах та початковим затопленням окремих будинків в селах у Ніжинському і Корюківському районах.       

На р. Дніпро біля с. Неданчичі формується  максимальний рівень повені (паводку) з подальшим затопленням заплав і утримуванням води на них, перевищенням небезпечних відміток затоплення у Чернігівському районі, порушенням транспортного сполучення через вихід води на дороги, обтопленням водами р. Дніпро та р. Сож  ряду населених пунктів, відрізанням їх від основних шляхів сполучень, затопленням окремих ділянок доріг місцевого значення, з частковим затопленням територій і об'єктів у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві р. Дніпро та р. Сож на території Чернігівського району. 

Негативні наслідки весняної повені:

Через підйом рівня води в р. Десна, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- порушене пряме сполучення з с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка (Новгород-Сіверська ТГ) Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється через Сумську область. Перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- перелито проїжджу частину дороги по вул. 8 Березня в м. Новгород-Сіверський, перевезення населення здійснюється човнами;

- порушене пряме сполучення з с-щем Лиса Гора (мешканці - відсутні) Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ);

- перелито проїжджу частину дороги по вул. Лугова в смт Короп Новгород-Сіверського район,. перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин Корюківського району (Сосницька ТГ), рух транспорту здійснюється через смт Короп Новгород-Сіверського району;

- підтоплено 9 житлових будинків в смт Макошине Корюківського району (Менська ТГ), дорожнє сполучення з населеним пунктом не порушено;

- перелито ділянку дороги Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка - /М-02/ у напрямку смт Сосниця-с. Мале Устя. Перелита ця ж дорога у напрямку від с. Мале Устя до мосту через р. Десна та від мосту до с. Велике Устя. Для перевезення людей в напрямку сіл Мале Устя - Велике Устя та в зворотньому напрямку залучено моторний човен;

- перелита частина дороги по вул. Лугова в с. М. Устя Корюківського району (Сосницької ТГ), населення переправляється власними човнами.

- перелиті ділянки дороги О 251810 Сосниця-Пекарів-Шабалинів за смт Сосниця в напрямку поромної переправи через р. Десна до Пекарівського старостинського округу та за поромною переправою. Доставка продуктів харчування та товарів першої необхідності до Пекарівського старостинського округу здійснюються в об’їзд через смт Короп.

- перелита дорога С251809 /О251810/ - Синютин до с. Синютин Корюківського району (Сосницької ТГ).

- відрізана водою частина с. Якличі Корюківського району (Сосницької ТГ) по вул. Придеснянській (7 мешканців). Населення переправляється за допомогою човна.

Через підйом рівня води в р. Дніпро, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- перелито проїжджу частину автодороги Пустинки-Рудня (Михайло-Коцюбинська ТГ) на території Чернігівського району. Транспортне сполучення здійснюється за допомогою техніки підвищеної прохідності, на окремих ділянках - човнів;

- обмежено транспортне сполучення по автодорозі в с. Пустинки (Михайло-Коцюбинська ТГ) Чернігівського району (25 домоволодінь, де мешкає 45 жителів), перевезення населення здійснюється човнами;

- перелито проїжджу частину дороги в с. Мньов  Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ)  по вул. Набережна (підтоплено 18 домоволодінь) та по вул. Гоголя (підтоплено 7 домоволодінь);

- перелито проїжджу частину автодороги смт Радуль - с. Новосілки Чернігівського району (Ріпкинська ТГ), перевезення населення здійснюється човнами;

- перелито проїжджу частину вул. Новікова, вул. Дніпровська, вул. Міхньова, вул. Київська, вул. Низова в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ),  перевезення населення здійснюється човнами.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  14 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 15 травня по 20 годину 16 травня очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12  м/с. Температура вночі +4...+9º, вдень +15...+20º. По Чернігову температура вночі +6...+8º, вдень +16...+18º.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини