Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:35:54

У Чернігівському районі знищили понад 700 бойових касет від авіаційної бомби

13.05.2022   12:03Агенцiя

Вчора співробітники вибухотехнічної служби поліції області відпрацювали небезпечну територію на Городнянщині. У полі поліцейські виявили понад 700 бойових касет від протитанкової авіаційної бомби, яку скинули на нашу землю військовослужбовці рф.

Щоб убезпечити громадян, поліцейські продовжують ретельно обстежувати територію Чернігівщини. Зокрема, місця базування російських військ, покинуті ними бойові позиції та локації, де тривали активні бойові дії.
Під час відпрацювання вибухотехніки виявили і знищили у полі поблизу одного з сіл Городнянської громади касетні елементи авіаційної бомби некерованої дії ПТАБ-1М.

Такий тип бомб має високу руйнівну здатність та може становити небезпеку навіть через деякий час, адже касетні елементи часто не вибухають під час першого удару. Рештки таких боєприпасів діють як наземні міни і можуть вибухнути в будь-який момент. Люди, які перебувають в радіусі дії цих елементів, можуть загинути чи зазнати поранень.

Поліція закликає громадян бути вкрай обережними, адже на території Чернігівщини ворожі окупанти залишили багато нерозірваних снарядів, вибухових пасток та боєприпасів. Якщо ви помітили підозрілий предмет – негайно зверніться по допомогу до рятувальників, або поліцейських. Бережіть себе та своїх близьких!

Нагадаємо, лише тиждень тому ми повідомляли, що вибухотехніки поліції Чернігівщини за час війни знешкодили вже понад 4000 вибухонебезпечних предметів. Тепер же кількість знищених ними боєприпасів перетнула позначку у 8000 одиниць.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.