Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:50:49

З 1 червня в Чернігові почнуть перевірку будинкових тепломереж шляхом подачі теплоносія під тиском. Терміново повідомляйте про випадки поривів!

10.05.2022   20:34Агенцiя

З першого червня у Чернігові розпочинається перевірка готовності системи централізованого теплопостачання до наступного опалювального сезону.

Необхідність такої перевірки пов’язана з пошуком поривів, яких може виявитися багато після замерзання і розмерзання внутрішньобудинкових теплових мереж у період облоги Чернігова. Щоби це не стало на заваді, коли треба буде вмикати опалення з настанням холодів, виявляти і ліквідовувати всі такі пориви потрібно завчасно.

Обсяг мереж, які треба перевірити на герметичність і полагодити, дуже великий. Тому ця робота, за оцінками спеціалістів, не на день чи тиждень, а на місяці. Отже, її почнуть якомога раніше. Для кожного району і будинку тепловими та житловими організаціями будуть розроблені графіки перевірки, згідно з якими в будинкові мережі будуть подавати теплоносій з відповідним тиском. Ці графіки будуть вивішені на дверях під’їздів. Мешканцям у цей час потрібно буде уважно слідкувати за тим, чи не з’явилися будь-які ознаки витоків води з тепломереж у їхніх чи сусідніх квартирах. У таких випадках треба буде одразу ж повідомляти про це в ЖЕК, колл-центр або теплову організацію – щоб вони вимикали і починали ремонтувати теплову систему. Бажано буде залишатися вдома або на зв’язку, щоб оперативно дати доступ до своїх квартир аварійним службам у разі пориву труб.

Чернігівцям, які виїхали з міста, потрібно передати ключі сусідам або іншим довіреним особам, які зможуть у разі витоку води пустити аварійні бригади до помешкань. Якщо такого доступу не буде, двері будуть відкриватися спільно з поліцією.

На жаль, у Чернігові наступної зими окремі зруйновані під’їзди та будинки через технічну неможливість подачі теплоносія все-таки залишаться без опалення. Їх обстеження житловими, теплопостачальними, водопостачальними організаціями та іншими відповідними службами для надання висновку про придатність або непридатність для проживання – окреме питання, яке буде опрацьовуватися з обласною адміністрацією. Орієнтовно, перелік непридатних для проживання будинків має бути готовий на початку червня.

У решті будинків міста для підготовки їх тепломереж до настання холодів зроблять усе можливе. 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.