Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:06:19

За яким принципом і які продуктові набори від держави видають у Чернігові

04.05.2022   19:12Агенцiя

У приміщеннях більшості навчальних закладів Чернігова зараз організована видача пакетів з гуманітарною допомогою у вигляді продуктових наборів, надання якої забезпечила держава.

- Мені б хотілося від імені чернігівської громади висловити слова щирої вдячності областям-партнерам і державі за надану гуманітарну допомогу.

Принагідно хочу повідомити мешканцям Чернігова, що гуманітарна допомога надходить у місто поступово. Вагони відразу розвантажуються і пакети розвозяться до пунктів видачі.

Допомога надходить від Рівненської та Дніпровської військових адміністрацій. Пакети безпосередньо формуються в цих містах, і тому вони різняться за кількістю найменувань продукції й вагою.

Отже, ні пункти видачі (а це переважно заклади освіти), ні міська рада не мають жодного стосунку до формування пакетів із гуманітарною допомогою, ми їх отримуємо вже запакованими, - розповіла заступниця міського голови Чернігова Вікторія Пекур у коментарі журналістам, які 3 травня навідалися в один з таких пунктів видачі допомоги в школі №7.

Вікторія Пекур показує копії накладних на пакунки з гуманітарним вантажем, щоби проілюструвати: вміст пакетів різниться, бо так вони формуються відправниками.

- Ось, наприклад, берем склад набору №4. Ми бачимо, що в цьому наборі є 12 найменувань і вага цього набору – 8 кілограмів. У той же час можемо взяти склад набору №5: 14 найменувань і 9 кілограмів. Що в якому вагоні – ми не знаємо, приймаємо вже тільки як факт. І, відповідно, що до якого пункту видачі дійде – це теж чисто логістичне, тобто ніхто не відбирає, а відправляють по черзі, - додала вона.

Більше про роботу пункту видачі та механізм обліку розповіла директорка школи №7 Наталія Колотило.

- Потужність закладу дозволяє видавати десь приблизно 500-700 пакунків за зміну. Тобто ми працюємо в будні дні з 10-ї до 15-ї, в суботу ми працюємо з 10-ї до 13-ї. Такий графік зумовлений тим, що необхідно ще і приймати пакунки, перераховувати їх. Пакунки ми іноді приймаємо зранку, іноді вже після третьої години. І, відповідно, це пояснюємо людям, чому такий графік роботи, - зазначила вона.

Як відомо, пакунок з продуктовим набором видається на кожного мешканця Чернігова будь-якого віку. Отримати їх може один дорослий зразу на всю свою сім’ю, яка прописана за однією адресою. Але взяти допомогу повторно, навіть у різних пунктах видачі, не вдасться.

- Є електронна база, в яку заносяться за паспортними даними всі мешканці Чернігова. І, відповідно, якщо людина не отримувала пакунок - то база пропускає далі і можна отримувати всі інші паспортні дані. Якщо ж людина вже в якомусь місці отримала пакунок, то в базі вказується місце, дата та час отримання пакунку. Тобто ми можемо відслідковувати тих людей, які вже отримали ці пакунки, - додала директор навчального закладу.

Наразі в Чернігові працюють 22 пункти видачі допомоги. Маломобільним групам населення, тим, хто не може прийти та отримати її в один із центрів самостійно, продуктові набори розвезуть співробітники терцентрів соціальних послуг.

Чернігівська міська рада

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини