Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:19:17

Ніжин розпочинає організацію отримання продуктових наборів від держави

27.04.2022   19:06Агенцiя

В рамках державної підтримки населення в умовах воєнного стану, мешканці громади отримають пакунки з продовольчими продуктами тривалого зберігання.

Ця гуманітарна допомога від держави почала надходити в Чернігівську область, і її розподіл по районах здійснює обласна військова адміністрація. А вже районні військові адміністрації забезпечують її надходження в кожну територіальну громаду району.

Завдання міської влади – отримати доставлену кількість продуктових пакунків і організувати їхню роздачу безпосередньо ніжинцям. На сьогодні Ніжин отримає першу частину від заявленої загальної кількості пакунків.

На засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради обговорили організаційні питання приймання гуманітарної допомоги від Ніжинської районної військової адміністрації, визначилися з відповідальними за цей напрямок. Та прийняти, це виявляється чи не найлегшим у цьому процесі. Організація роздачі, ось питання для майже 70-тисячної громади. Забезпечити право й можливість кожного її мешканця отримати допомогу від держави – це обговорювали найретельніше. Бо тут треба подбати й про маломобільні категорії ніжинців та одиноких людей похилого віку; не створити черги на все місто й проконтролювати, аби ніхто не виявився аж «надто спритним» відвідавши кілька черг чи пунктів видачі.

- Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №328 від 20.03.2022 року держава гарантує таку допомогу кожному, тож прохання не створювати надуманого ажіотажу та соціальної напруги. В міру надходження пакунків, буде проходити і їхня видача. Порядок видачі гуманітарної допомоги від держави буде оприлюднений на офіційному сайті Ніжинської міської ради. Чекайте на більше детальну інформацію по завершенню роботи комісії, - зазначають у Ніжинській міській раді.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.