Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:48:44

Слідчі поліції Чернігівщини відкрили понад 600 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів росіян

21.04.2022   12:59Агенцiя

Співробітники слідчого управління Нацполіції у Чернігівській області спільно з СБУ та прокуратурою невпинно документують наслідки воєнних злочинів ворожих військ на території області.

Правоохоронці щодня виїжджають на місця ворожих обстрілів та бомбардувань, аби ретельно задокументувати обставини та наслідки воєнних злочинів росіян.
 
Слідчо-оперативні групи методично фіксують кожен факт ворожих атак. Документуються пошкодження і руйнування будівель, цивільної інфраструктури. Крім того, правоохоронці записують свідчення місцевих мешканців щодо можливих злодіянь та фактів агресії відносно мирних громадян. Всі зібрані матеріали долучатимуться до кримінальних проваджень.
 
Поліція Чернігівщини з початку ворожого вторгнення в Україну відкрила вже понад 600 проваджень за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
 
Нині в Чернігівській області триває збір, фіксація, документування та розслідування злочинів, вчинених військовослужбовцями рф. Вся зібрана слідчими доказова база буде використовуватися, в тому числі, і під час звернення до міжнародних судових інстанцій.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.