Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:53:48

Як розвідники разом з "партизанами" беруть у полон супротивника та знищують військову техніку у Чернігівській областях

15.04.2022   18:22Агенцiя

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли, як розвідники разом з "партизанами" беруть у полон супротивника та знищують військову техніку у в Сумській та Чернігівській областях.

“Воєнна розвідка України з перших хвилин широкомасштабної агресії рф (за безпосереднім сприянням рб) проти України веде активну боротьбу проти ворога, де окрім “традиційних завдань” зі збору інформації про наміри та дії противника, що ведеться постійно, цілодобовим “заняттям” у режимі 24/7 стало знищення/захоплення особового складу, озброєння та військової техніки противника”, - йдеться в повідомленні.
 
Наприкінці березня розвідники, разом з "партизанами" та підрозділами Збройних сил України, взяли участь у звільненні населених пунктів в Сумській та Чернігівській областях.
 
"Зокрема, 25 березня на Сумщині в результаті організованих засідок та в ході зачищення території було знищено вогневу позицію противника та захоплено боєкомплект. В результаті засідок було знищено інженерну техніку, захоплено три одиниці автомобільної техніки (УАЗ, автобус, екскаватор) та взято у полон 22 російських військових", - ідеться у повідомленні.
 
Також українські "партизани" 28 березня на Сумщині захопили ворожий танк Т-80 (з боєкомплектом), який передали підрозділу місцевої територіальної оборони.
 
У Чернігівській області 29 березня "партизани" замінували дорогу та організували засідку, в результаті якої було знищено САУ “МСТА-С”, БТР-80, паливозаправник ворога, а також ліквідовано 10 російських військових.
У розвідці заявили, що зазначені приклади не є поодинокими й мають систематичний характер.
 
"На жаль, з огляду на специфіку діяльності, багато чого не можна побачити у стрічках щоденних новин", - наголосили в ГУР.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.