Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:16:04

Прилуки провели в останню путь 28-річного Ярослава Кравченко, який загинув біля Чернігова

04.04.2022   14:46Агенцiя

Другого квітня у Прилуках прощалися із 28-річним Ярославом Кравченком, який служив у 1 танковій бригаді. 27 лютого він загинув від вогнепального поранення, захищаючи Чернігів.

Про це повідомляє Суспільне.

Ярослав Кравченко був єдиним сином у родині, створити свою так і не встиг. Заупокійну службу за загиблим Ярославом Кравченко відправили у Спасо-Преображенському соборі. Звідси тіло воїна віднесли на Іосафську площу, де відбулася церемонія прощання.

За словами полковника ЗСУ Володимира Гулого, Ярослав помер від отриманих ран.

«Ніякі слова не можуть передати ту біль, ту скорботу з якою ми хоронимо цю людину. Вічна йому пам'ять, а рідним і близьким сили пережить це горе».

Провести в останню путь Ярослава прийшли кілька десятків містян.

«Це була золота дитина, добряк, завжди відгукнеться, в любій ситуації і однокласники дуже сумують, за кордоном, багато було дзвінків співчуття. Ми сьогодні приносимо свої співчуття і родині і мамі, і всім близьким, і дякуємо і згадуємо. Слава героям!», - сказала Наталія Симоненко - директорка школи №9 в якій навчався Ярослав.

У мирному житті Ярослав освоїв професію кухаря, навчався у Ладані. В останні роки Ярослав Кравченко жив із бабусей у селі Густиня Сухополов’янської територіальної громади. Тут це п’ятий загиблий земляк за вісім років війни. Поховали Ярослава на місцевому кладовищі. В знак скорботи за полеглим побратимом військовослужбовці здійснили символічний залп у небо.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.