Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:10:43

23 роки на варті безпеки: авіазагін ДСНС у Ніжині відзначає чергову річницю

23.02.2022   07:54Агенцiя

Вони гасили пожежі у Туреччині, Ізраїлі, Європі, виконували рятувальні місії з перевезення біженців у різних частинах світу.

І сьогодні, в 23-ю річницю з дня створення, особовий склад Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій вирушає на чергове завдання.

Втім, без урочистостей не обійшлося. Долучилися до них заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Іванов, Ніжинський міський голова Олександр Кодола, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар, начальник Управління ДСНС України у Чернігівській області Роман Гордовий.

Спеціальний авіазагін сформовано 22 лютого 1999 року. Потім — реформований в авіаційний підрозділ ДСНС України, призначений для розв’язання спеціальних задач прогнозування, попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру.

За роки існування підрозділ значно покращив матеріально-технічну базу. Рятувальники сподіваються, що так буде і надалі.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 23-ї річниці від дня створення Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Подяку голови облдержадміністрації оголошено:

Григорію Герману — начальнику частини (технічно-експлуатаційної (ланки)) авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України;

Валерію Калитв’янському — начальнику режимно-таємного відділення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України;

Петру Носкову — начальнику медико-санітарної частини (голові амбулаторно-лікарської комісії) Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України;

Юрію Пучку — майору служби цивільного захисту, бортовому авіаційному техніку протипожежної авіаційної ланки на літаках авіаційної ескадрильї спеціального призначення на літаках Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України;

Сергію Якименку — майору служби цивільного захисту, начальнику центру зв’язку вузла зв’язку автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини