Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:16:06

Поліція Чернігівщини спільно з СБУ затримала причетного до торгівлі людьми іноземця, якого розшукував Інтерпол

16.02.2022   07:55Агенцiя

15 лютого відділ міграційної поліції Чернігівщини спільно зі Службою безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області припинив діяльність міжнародної групи торгівців людьми. Ймовірного організатора, якого розшукував Інтерпол, затримали в Чернігові.

Правоохоронці встановили, що зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до Німеччини під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу.

За оперативними даними, до організації каналу постачання секс-рабинь за кордон причетний 29-річний громадянин однієї з країн Євросоюзу. Ця особа перебуває у міжнародному розшуку за скоєння кримінального злочину.

Зловмисник підшуковував кандидаток через особисті контакти та у популярних соціальних мережах. Орієнтувався на жінок, які мали фінансові труднощі, і пропонував нібито легальне працевлаштування в Європі. Отримавши згоду жінки, ділок покривав всі її витрати на оформлення документів для виїзду за кордон та переїзд до місця роботи. Таким чином, «заробітчанка» потрапляла у боргову залежність від свого майбутнього «роботодавця».

За кожну завербовану та переправлену за кордон жінку зловмисник отримував від своїх закордонних партнерів від 2-х до 3-х тисяч євро.

У результаті проведених оперативних заходів, правоохоронці запобігли незаконному переправленню за кордон трьох жінок з Чернігова. Організатора каналу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Нині триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, що можуть бути причетні до протиправної оборудки.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.