Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:15:51

Організатори схеми незаконної приватизації майна державного хлібокомбінату на 21 млн грн постануть перед судом

16.02.2022   07:46Агенцiя

Слідчі Територіального управління ДБР Києва завершили досудове розслідування стосовно посадовців фіскальної служби Чернігівщини, одного з управлінь Фонду держмайна України та підприємця.

Вони незаконно реалізували державне майно – «Ніжинський комбінат хлібопродуктів». Оборудка завдала державі збитків на 21 млн гривень.

Встановлено, що ексзаступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області порушив вимоги законодавства під час стягнення податкового боргу з держпідприємства.

Замість того, щоб стягнути кошти з рахунків комбінату, чиновник ініціював незаконну оцінку заставного майна комбінату для його подальшого продажу в рахунок погашення боргу. При цьому Ніжинський комбінат хлібопродуктів належить до об’єктів державної власності, які взагалі не підлягають приватизації.

Директор приватної компанії-оцінювача вступив у змову місцевими підприємцями, які були зацікавлені у придбанні майна держпідприємства, та значно занизив у звіті оціночну вартість майна.

Підроблений звіт щодо вартості комбіната надійшов для рецензування до Фонду державного майна України. Один із начальників управлінь Фонду, перебуваючи у дружніх стосунках із приватним оцінювачем, не провів належним чином перевірку звіту.

Унаслідок чого, за підсумками проведеного аукціону, майно комбінату вартістю 27,5 млн гривень було продано лише за 6,5 млн гривень.

Усі організатори та учасники оборудки постануть перед судом за обвинуваченнями у службовій недбалості, зловживанням повноваженнями та службовому підробленні документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 366 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини