Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:28:51

«U-LEAD» проводить відбір громад на навчання з просторового планування

09.02.2022   15:50Агенцiя

U-LEAD оголошує новий конкурс серед громад для участі у навчальній програмі «Кроки для команд спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». Минулого року команди з 225 громад взяли участь в цій унікальній навчальній програмі.

«Просторове планування це ключ до реалізації потенціалу громад. Сьогодні громади управляють великими площами земель, тому підвищення компетентності фахівців сприятиме зростанню ефективності управління ресурсами», - наголосила Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Чернігівській області.

Цього року навчальна програма складатиметься з кількох етапів:

І етап (квітень-травень 2022). Під час цього етапу учасники вивчатимуть теоретичні та практичні засади просторового планування у громадах. Після успішного завершення першого етапу учасники отримають відповідний сертифікат.

ІІ етап (червень – листопад 2022). За результатами участі у Першому етапі, 48 громад отримають додаткову експертну підтримку у:

підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади;

або проведенні аудиту земельних ресурсів.

Крім цього, всі 48 громад отримають експертну підтримку у розробці геоінформаційних карт, які можуть бути використані як основа для повноцінного місцевого кадастру або ГІС-порталу. Для участі у навчальній програмі слід:

·       запропонувати команду спеціалістів у складі до 3 осіб;

·       забезпечити спеціалістам доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання (комп’ютер з камерою та мікрофоном);

·       заповнити аплікаційну форму, яку можна завантажити тут: https://bit.ly/3smnh2j

Заповнену форму слід надіслати до 18:00 24 лютого 2022 року на електронну скриньку regops.u-lead@giz.de В темі повідомлення слід вказати назву громади та область. Результати відбору будуть повідомлені 15 березня 2021 року. Особливо заохочуються до участі територіальні громади з чисельністю населення до 50 000. У випадку виникнення питань, просимо надсилати їх на електронну скриньку: regops.u-lead@giz.de

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.


Дмитро Клименко
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини