Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:03:18

На Чернігівщині тривають заходи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней

07.02.2022   15:37Агенцiя

Фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують здійснювати комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію вогнища африканської чуми свиней, виявленого у ТОВ «Добрянкаінвестліс».

Нині тривають організаційні заходи з ліквідації і недопущення розповсюдження вірусу АЧС відповідно до розробленого Плану та Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.

Згідно з рішенням ДНПК при Чернігівській РДА №2 від 24.01.2022 зоною епізоотичного вогнища визначено територію мисливських угідь ТОВ «Добрянкаінвестліс» Олександрівського лісництва (64 квартал). Також встановлено зону захисту, яка охоплює територію лісових та мисливських угідь, що безпосередньо межують з епізоотичним вогнищем у радіусі 3 кілометрів. Територія радіусом 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту визначена як зона спостереження. До неї потрапили такі села Чернігівського району, як Лавинь Ріпкинської та Залісся, Перерост і Черецьке – Городнянської територіальних громад.

Для роботи в епізоотичному вогнищі створені 8 робочих груп, котрі займаються встановленням чисельності та проведенням депопуляції диких кабанів у мисливському господарстві ТОВ «Добрянкаінвестліс». Навколо 64 кварталу ТОВ «Добрянкаінвестліс» розмішені шлагбауми та інформаційні таблички «Карантин АЧС». Заборонено рух населення через вогнище та зону захисту. Крім того, проводяться обходи угідь мисливського господарства ТОВ «Добрянкаінвестліс» для виявлення трупів диких кабанів з метою їх утилізації (трупів не виявлено). За період встановленого карантину відстріляно та утилізовано шляхом спалювання 10 туш диких свиней.

Фахівці державної ветмедицини забезпечують дезінфекцію місць доставки туш тварин, транспорту, задіяного під час виконання заходів, спецодягу і спецвзуття спеціалістів по завершенні роботи та перед виходом із території мисливських угідь (продезінфіковано 16 об’єктів загальною площею 90 м²).

Також здійснено облік усього поголів’я свиней, що утримуються у господарствах населених пунктів зони нагляду (загалом 29 голів).

Заходи з ліквідації спалаху АЧС тривають.


ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.