Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:14:22

Ножі, балончики та зброя: судові охоронці запобігли пронесенню до судів Чернігівщини більше сотні небезпечних предметів

07.02.2022   15:23Агенцiя

Перевірка відвідувачів установ системи правосуддя на наявність потенційно небезпечних предметів є одним із основних завдань Служби судової охорони.

Під час здійснення пропуску на об’єктах охорони співробітники служби мають право візуально оглядати речі громадян, при цьому застосовувати при поверхневій перевірці металодетектор.

В ході таких перевірок у січні 2022 року співробітники територіального управління судової охорони у Чернігівській області завадили пронесенню до судів 110 заборонених предметів. Це на 34 одиниці менше порівняно з груднем 2021 року.

Левову частку – 82 одиниці становили колюче-ріжучі предмети (ножі, викрутки, ножиці тощо). Наступну позицію займають балончики, споряджені речовиною дратівливої та сльозогінної дії – 24 одиниці. Замикає статистику зброя - 3 одиниці.  

У трійці установ правосуддя, до яких найчастіше намагалися пронести заборонені речі, - Деснянський, Новозаводський районні суди у м. Чернігові та Чернігівський районний суд.

Нагадаємо, на сьогодні під охороною територіального управління перебуває 17 об'єктів системи правосуддя, де в середньому щодобово несуть службу 44 співробітника. Упродовж січня судові охоронці забезпечили громадський порядок та безпеку учасників 4917 судових засідань, здійснили перевірку та пропуск на територію установ системи правосуддя 11200 громадян.

 

ТУ Служби судової охорони у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.