Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:40:56

На Чернігівщині поширюється Омікрон

02.02.2022   16:25Агенцiя

Сьогодні Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України отримав підтвердження 30 випадків цього штаму коронавірусної хвороби.

На дослідження зразки з Чернігова відправляються до референс-лабораторії "Центру громадського здоров’я" у Києві. Наступна відправка запланована на 8 лютого.

Дослідження Омікрону ще тривають. Та вже відомо, що він частіше призводить до зараження в домашніх осередках у порівнянні зі штамом «Дельта». Також має менший інкубаційний період (у середньому до 3 діб), вражає здебільшого молодь, швидко поширюється та має високий ступінь реінфекції.

Для того, щоб легше перенести хворобу, або взагалі уникнути її, фахівці радять вакцинуватися та дотримуватися правил санітарної безпеки.

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус на своїй сторінці у Фейсбуці нагадав про можливість отримати бустерну дозу щеплення. Необхідні препарати для цього в області є.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини