Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:06:48

Комп’ютерне моделювання покаже доцільність руху по колу на перехресті пр. Миру – Героїв Чорнобиля

02.02.2022   10:30Агенцiя

Про затори та можливості зміни напряму дорожнього руху на перехресті просп. Миру - вул. Героїв Чорнобиля - вул. Козацька йшлося сьогодні на щотижневій нараді у міській раді.

Підняте це питання у одному з депутатських звернень, повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц відповів, що питання зміни руху буде винесено на розгляд комісії з питань безпеки дорожнього руху. Але патрульна поліція навряд чи його погодить. По просп. Миру рух в обох напрямах із трьох смуг переходить у одну, що йде прямо, інші дві повертають направо і наліво відповідно. Розвантаження перехрестя можливе виключно через організацію руху по колу.

Наразі у розробці комп'ютерна модель кругового руху перехрестям, повідомив Ярослав Куц. Фактична інформація для моделювання отримується зйомкою квадрокоптером у годину пік. Мова йде про кількість автомобілів, що перетинає перехрестя в найзавантаженіші періоди. У моделі враховується також збільшення транспорту на дорогах міста, що очікується в найближчі роки.

На основі отриманих даних буде вирішуватися доцільність подальших робіт у майбутньому.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що рух по колу, хоч і передбачає зупинки для пропуску авто зліва, але час на зупинку і рушання у загальному значно зменшується. Це – найефективніша розв’язка не в часи пік. У пікові години все-одно буде скупчення машин. Але у інший час фактично немає червоного світла, тож ніхто нікому не заважає. Загалом, питання реорганізації руху перехрестям поки вивчається.

 

За інформацією Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини