Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:16:09

Прокуратура домоглася забезпечити належне збереження гідрологічного заказника "Снов" площею понад 7 тис. га

25.01.2022   12:21Агенцiя

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсязі позовні вимоги прокурора до Сновської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж гідрологічного заказника місцевого значення «Снов» загальною площею 7486 га та закріплення їх в натурі (на місцевості).

Гідрологічний заказник місцевого значення «Снов» площею 7486 га створений рішенням Чернігівської обласної ради від 21.03.1995 та включений до переліку територій та об’єктів природно-заповідного фонду Чернігівської області.
Прокурори у суді довели, що понад 20 років орган місцевого самоврядування, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», не вжив заходів щодо винесення меж гідрологічного заказника та закріплення їх натурі (на місцевості). Оскільки межі заказника не визначені, а земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру, це фактично унеможливлює його належне збереження в природному стані.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.