Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:40:39

Прилуцькі рятувальники проводять профілактичні рейди з любителями зимової риболовлі

22.01.2022   11:04Агенцiя

20-21 січня співробітники Прилуцького районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області провели профілактичні рейди серед любителів зимової риболовлі на водоймах смт Варва та с. Леляки, смт Талалаївка та с. Скороходове, а також у м. Прилуках.

 

Під час заходів з рибалками проведено інструктажі щодо правил поводження на льоду та алгоритму дій у разі власного потрапляння під лід, а також, як правильно надати допомогу тому, хто потрапив в таку ситуацію. Дуже важливо привчити себе не розслаблятися на льоду. Увесь час пам’ятати, що ви не на твердій землі, і що лід може підвести вас в найнесподіваніший момент, особливо на початку або в кінці зимового сезону та під час відлиги.

Рятувальники нагадали також, що вирушаючи у морозну погоду на лід, необхідно тепло вдягнутися аби уникнути обмороження. Категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на кризі. Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час, а вирушаючи на риболовлю, обов'язково необхідно попередити рідним місце свого знаходження.

Нагадуємо: виходити на лід можна лише тоді, коли його товщина складає не менше 7 сантиметрів, а йдучи на риболовлю обов’язково брати із собою засоби зв`язку та рятувальні засоби – мотузку, дерев’яну палицю або дошку. Не можна скупчуватися на одному місці та пробивати поряд із собою багато лунок. Пам’ятайте, краще один раз утриматися від спокуси вийти на тонкий лід, ніж заплатити за це власним життям!

 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини