Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:45:49

Рятувальники Чернігівщини відпрацьовують житловий сектор громадян

22.01.2022   10:50Агенцiя

Новий рік лише розпочався, а на Чернігівщині зареєстровано 75 пожеж на яких внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 14 осіб.

 

Лише упродовж минулого тижня в області під час пожеж загинуло 5 осіб, а вже на цьому, 18 січня в с. Браниця Бобровицької територіальної громади Ніжинського району під час пожежі житлового будинку загинула жінка 1973 року народження та троє її малолітніх онуків.

 

Аби зменшити цю сумну статистику та вкотре звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил пожежної безпеки, рятувальники підрозділів ГУ ДСНС України у Чернігівській області щоденно здійснюють відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів області. Особлива увага приділяється помешканням малозахищених верств населення.

 

Під час відпрацювань рятувальники звертають увагу громадян на утриманні в безпечному протипожежному стані приладів пічного опалення й електромереж, недопустимості використання саморобних або несертифікованих електрообігрівачів. Також нагадують, що не можна розпалювати печі легкозаймистими рідинами, залишати відчиненими дверцята топкового отвору та зберігати поруч з опалювальними печами дрова й інші горючі матеріали. Крім того, надзвичайники розповідають основні правила безпечного перебування біля водойм та на кризі, а батькам наголошують про небезпеку дитячого травматизму внаслідок залишення малечі без відповідного нагляду.

 

Для більш детального ознайомлення з цими правилами рятувальники вручають мешканцям населених пунктів тематичні пам’ятки й листівки.

 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини