Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:02:31

Козелецькі медики отримали необхідне діагностичне обладнання

19.01.2022   11:44Агенцiя

Новий сучасний прилад - автоматичний гематологічний аналізатор - отримали медики КНП «Козелецький центр первинної медико-санітарної допомоги» за сприяння народних депутатів України від Чернігівщини.

 Апарат дозволяє швидко, якісно та у повному обсязі провести обстеження клітин крові у лабораторії закладу. Такий аналізатор здатен обробити велику кількість зразків крові, а також зберігати попередні результати. Крім того, за його допомогою можна обстежувати і зразки сечі пацієнта.
За словами головної лікарки закладу Інни Кондрат’євої, апарат стане в нагоді лікарям, адже з кожним часом потреба у такій діагностиці зростає. Тим паче, що працювати на обладнанні легко та зручно для спеціаліста.
Під час передачі приладу заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Дмитро Іванов наголосив: таким чином «первинка» поступово забезпечується необхідною та сучасної апаратурою не тільки за рахунок держбюджету, а і завдяки коштам народних депутатів.
Додамо: нині у КНП «Козелецький центр ПМСД» працює 24 сімейних лікаря, також до нього входять 10 лікарських амбулаторій, 4ФАПи та 50 фельдшерських пунктів.
 

Управління охорони здоров'я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.