Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:59:36

Посол Великобританії ознайомилася із засобами та технікою, що використовуються в охороні кордону, та умовами перебування прикордонників в польових умовах

14.01.2022   17:15Агенцiя

Голова Державної прикордонної служби України та Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні побували на кордоні з Білоруссю в межах Чернігівської області.

«Ділянці українсько-білоруського кордону прикордонники приділяють особливу увагу. Це пов’язано в тому числі з загрозою поширення штучно створеної міграційної кризи. Для посилення цього напрямку наразі проводиться спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Зокрема, відпрацьовано чіткі дії усіх державних механізмів залучених до заходів, а також змодельовано можливі сценарії розвитку ситуації», - зазначив керівник ДПСУ.

Під час візиту Мелінда Сіммонс мала змогу ознайомитися із засобами та технікою, що використовуються в охороні кордону, та умовами перебування прикордонників в польових умовах.
Окрім цього Голова Держприкордонслужби розповів про заходи з інженерного облаштування кордону з Білоруссю. Він відмітив, що відомство розвиває власні потужності з виготовлення дротяних загороджень, які направляються для встановлення на кордоні, і для цього розгорнуті відповідні лінії виробництва.

Також Мелінду Сіммон ознайомили з функціонуванням пунктів пропуску на кордоні з РБ. Зокрема, у пункті пропуску «Нові Яриловичі» було продемонстровано інфраструктуру, як відбувається оформлення громадян і транспортних засобів, що перетинають кордон, та заходами з недопущення незаконного переміщення товарів. Наголошувалося, про непоодинокі випадки спроб переміщення з Білорусі в Україну великих партій тютюнових виробів.

Сергій Дейнеко подякував Уряду Великобританії та Посольству Великобританії в Україні за підтримку, спрямовану на розвиток та посилення роботи прикордонного відомства.

«Ми високо цінуємо наше співробітництво і з впевненістю готові продовжувати спільно протистояти різним викликам», - наголосив Сергій Дейнеко.

Своєю чергою Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс подякувала за можливість особисто ознайомитися з ситуацією на кордоні та відзначила ефективність роботи Державної прикордонної служби.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини