Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:07:32

Гуманітарний вантаж із Німеччини передано до Чернігівської обласної дитячої лікарні

14.01.2022   08:35Агенцiя

39 функціональних ліжок, які на безоплатній основі були надані спілкою німецько-українського співробітництва «Feine Ukraine» з міста Гамбург, поповнили фонд Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Це стало можливим завдяки співпраці влади, громадськості та благодійників, повідомила очільниця чернігівського міського громадського об'єднання інвалідів «Шанс» Світлана Федорова. «Шанс» вже більше семи років співпрацює з німецькою організацією «Файна Україна» («Feine Ukraine») з міста Гамбург в напрямку допомоги людям з інвалідністю та малозабезпеченим і соціально незахищеним категоріям громадян Чернігівщини.

– Наприкінці минулого року до Чернігова надійшов гуманітарний вантаж із близько 200 функціональних ліжок. Цей вантаж був сформований та відправлений командою спілки німецько-української співпраці «Файна Україна» в партнерстві з німецькою організацією самаритян «Arbeiter-Samariter-Bund». Після процедури розмитнення частину функціональних ліжок було передано до Чернігівського геріатричного пансіонату, а решту в обласну дитячу лікарню, – сказала Світлана Федорова та відзначила допомогу першого заступника голови обласної ради.

В організації процесу розміщення частини гуманітарного вантажу виникли логістичні питання і за клопотанням Ніни Лемеш було забезпечено тимчасове зберігання частини гуманітарної допомоги у складських приміщеннях під митним контролем для подальшого розподілу відповідно до потреб.

За словами першого заступника голови обласної ради Ніни Лемеш, направити 39 функціональних ліжок до єдиного в області централізованого дитячого лікувально-оздоровлювального закладу для найменших жителів Придесення була ініціатива заступника голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, генерального директора КНП "Сімейна поліклінніка" ЧМР Людмили Овсієнко.

– Фаховий педіатр з активною громадською позицією завжди переймається питаннями медичного забезпечення дітей, які потребують особливого лікування та підтримки, і не лише із Чернігова, а й районів області, – підкреслила перший заступник голови обласної ради.

Коментуючи свою позицію Людмила Овсієнко зазначила, що договори про медичне обслуговування, укладені з Національною службою здоров'я України не передбачають фінансування господарчих витрат, придбання засобів реабілітації, обладнання, меблів, засобів індивідуального догляду хворих, а лікарня для найменших мешканців Чернігівщини потребує найбільших турбот. Оскільки обласна дитяча лікарня – це єдиний заклад в області та Чернігові, який надає стаціонарну допомогу дітям з важкими патологіями та низкою складних захворювань, які потребують інтенсивної терапії, то вкрай необхідно сприяти подальшому розвитку обласного лікувально-оздоровлювального закладу та комфортному перебуванню дітей у ньому.

Присутні висловили слова вдячності німецьким партнерам за неоціненну допомогу та благородну місію.



Відділ інформаційного забезпечення виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини