Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:28:12

Про стан доріг на 10 січня

10.01.2022   12:11Агенцiя

9 січня на Чернігівщину прийшов сніжний циклон. Впродовж дня 9 січня та вночі 10 січня місцями в області йшов значний мокрий сніг з дощем, спостерігалось налипання мокрого снігу та ожеледиця.

Для забезпечення проїзду 9 січня працювало 105 одиниць спецтехніки та 118 працівників підрядних дорожніх організацій. До ранку 10 січня у роботі було 93 механізми та 104 дорожники. Вдень 10 січня техніка продовжує роботу.

10 січня на 8:00 годину по Чернігову температура повітря становила 2,1° морозу, вітер 2 м/с, вологість 94 %, тиск 747 мм рт. ст. Сьогодні вдень очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів,на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура 1-3º морозу.

Просимо водіїв завжди враховувати погодні умови та обирати швидкість руху та маневри відповідно до дорожньої обстановки. При погіршенні погодних умов, необхідний час, аби всюди доїхала техніка, а після обробки покриття - спрацювала протиожеледна суміш.

На дорозі взимку не допускайте різкого гальмування та ризикованих маневрів, знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим. Особливо обережно слід їхати по мостам та естакадам, адже вони промерзають найбільше. Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму. Водіям вантажівок з собою обов'язково слід мати ланцюги протиковзання, вони стануть у нагоді на ділянках з крутим підйомом та спуском.

На зимовий період дорожнє господарство області перебуває у режимі цілодобового чергування. Проводяться роботи з очистки покриття від снігу та обробка протиожеледними матеріалами. У першу чергу техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні, далі - територіального значення.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:

(0462) 661-893, 941-141 - зі стаціонарного;

0952714374 - з мобільного.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей