Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:15:22

Держпродспоживслужба та Нацполіція продовжують стежити за дотриманням карантинних обмежень

06.01.2022   15:49Агенцiя

Хоча нині Чернігівщина і перебуває у «жовтій зоні», в області й надалі перевіряють дотримання протиепідемічних вимог.

Так, учора, 5 січня, фахівці Держпродспоживслужби проінспектували 32 заклади торгівлі продовольчими товарами та 26 – непродовольчими, 5 – громадського харчування та ще 4 інші об’єкти.

Загалом по області провели 67 моніторингових та санітарно-епідеміологічних обстежень. Виявили 17 порушень/недоліків та надали 17 пропозицій з їх усунення.

Перевірку здійснювали 16 робочих груп: у 7 з них брали участь представники Нацполіції, у 1 – представники центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Нагадаємо, на «жовтому» рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання. Зараз «жовтий» COVID-сертифікат чинний лише 30 днів з моменту щеплення.

Підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби
у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.