Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:26:59

COVID-19: у Чернігові продовжує зменшуватися кількість хворих та госпіталізованих у ковідні відділення

04.01.2022   12:57Агенцiя

У Чернігові за весь час пандемії від ковіду померли 813 людей, серед них вакцинованих – лише 17 (2%). Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар сьогодні, 4 cічня, на розширеній нараді у міській раді.

За його словами, у місті продовжує зменшуватися кількість хворих на COVID-19 та кількість госпіталізованих у ковідні відділення міських лікарень. Порівнюючи показники грудня 2021/2020 років, можна сказати, що кількість хворих за цей період стала меншою, але кількість госпіталізованих та тих, хто потребував кисневої підтримки – у півтора рази більша.

За попередній тиждень на коронавірусну інфекцію захворіли 275 осіб, одужали - 429, госпіталізували 64 пацієнтів, виписали з лікарні - 86. На жаль, померлих - 13 осіб.

Окрім цього, наразі у місті хворіє на ковід 13 дітей, з них одна 10-річна дитина у важкому стані знаходиться в стаціонарі. За словами Владислава Кухаря, інших виражених патологій у цієї дитини немає, важкий стан пов'язаний тільки з ковідом.

Серед дорослих у стаціонарах міських лікарень перебуває 124 пацієнта зі встановленим діагнозом COVID-19 та підозрами на нього. Кисневої терапії потребують 85 осіб, на апаратах-ШВЛ – 7 осіб.

Щодо вакцинації: серед містян першою дозою вакцини проти COVID-19 вже щеплено 49% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації, обома дозами – 45%. За день вакцинується орієнтовно до 160 осіб.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини