Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:55:45

Міжвідомчий координаційний штаб розглянув стан посилення охорони кордону з Білоруссю

21.12.2021   09:32Агенцiя

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулося чергове засідання Міжвідомчого координаційного штабу, який створений для протидії можливій міграційній кризі на кордоні з Республікою Білорусь.

 

На ньому були присутні представники всіх складових сектору безпеки і оборони, що задіяні в рамках спеціальної прикордонної операції «Полісся», а також представники регіональних координаційних штабів.

Учасники обговорили результати основного етапу операції та стан посилення українсько-білоруської ділянки державного кордону.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, керівник Міжвідомчого координаційного штабу Володимир Нікіфоренко відмітив, що такого формату взаємодії, такого формату досвіду між всіма учасниками раніше не було.

«Минулого року ми тренувалися в локальних масштабах, а так як цього року – вперше. Ми мали змогу потренуватися, подивитися, як ми швидко реагуємо на зміну обстановки, як швидко прибувають та розгортаються наші сили, уточнити маршрути та необхідні часові показники і багато інших речей. Звісно ми сподіваємося, що нам не доведеться застосовувати наші напрацювання на практиці, проте тренування для нас стали вкрай корисними, адже ми маємо бути готові до розвитку ситуації за будь-якими сценаріями», - відмітив Володимир Нікіфоренко.

Учасники засідання наголосили, що спільними зусиллями реалізовано весь необхідний комплекс заходів – від системи управління залученими силами – до злагодженості дій на державному кордоні. При цьому Міжвідомчий координаційний штаб, як національна платформа сектору безпеки та оборони, забезпечив готовність до запровадження відповідних спеціальних та правових режимів у прикордонні.

Окремо зазначалося, що аналіз обстановки на українсько-білоруській ділянці державного кордону та результати спільних дій свідчать про ефективність проведених заходів з протидії загрозі поширення штучної міграційної кризи.

Також учасники відмічали необхідність продовження спеціальних та оперативно-розшукових заходів для відстеження обстановки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах з метою своєчасного отримання даних про підготовку до переміщення груп нелегальних мігрантів. Крім того, в моніторингу кордону залишається щоденне використання наявних безпілотних авіаційних комплексів та пілотованої авіації, а в прикордонні – проведення профілактичних заходів для упередження порушень прикордонного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини