Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:46:10

55 тис. грн штрафу за перевезення вантажу транспортним засобом, що перевищує нормативи

13.12.2021   12:17Агенцiя

Прилуцька окружна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави, стягнення коштів до бюджетів різних рівнів. З метою поновлення інтересів держави прокуратурою вживаються заходи представницького реагування.

Зокрема, 10.12.2021 Господарським судом Чернігівської області повністю задоволено  позов Прилуцької окружної прокуратури поданий 06.10.2021 в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до фізичної особи, який будучи підприємцем здійснював перевезення вантажу автомобільними дорогами загального користування транспортним засобом, вагові або габаритні параметри якого перевищували нормативні, з підприємця на користь бюджету вирішено стягнути  майже 55 тис. грн.
Слід зазначити, що за своєю правовою природою плата за проїзд великоваговим транспортним засобом є не штрафною санкцією, а сумою відшкодування матеріальних збитків державі за руйнування автомобільних доріг загального користування.
Таким чином, суб’єкту господарювання, який здійснював перевезення вантажу з перевищенням максимально допустимого для даного транспортного засобу навантаження, що в свою чергу негативно впливає на стан дорожнього покриття, після набрання рішенням законної сили, доведеться сплатити майже 55 тис. грн.
Такий захід фінансового впливу має дисциплінувати перевізників, упереджувати руйнування доріг та заощаджувати державні кошти на їх ремонт.
Саме тому, стягнення плати за проїзд великоваговим транспортним засобом, у випадку порушення перевізником вимог Законів України «Про автомобільні дороги», «Про автомобільний транспорт» та «Про дорожній рух», продовжує перебувати на контролі Прилуцької окружної прокуратури.



Прокурор прокуратури                                                           О. Гончаренко

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини