Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:31:59

Належне соціальне забезпечення ветеранів — одне з головних завдань держави

10.12.2021   12:46Агенцiя

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулось учора у Чернігові.

На порядку денному — розвиток та впровадження інновацій у соціальне забезпечення та захист ветеранів війни та прирівняних до них осіб.
— На Чернігівщині проживає майже 35,5 тисяч ветеранів війни та членів родин загиблих. У тому числі понад 14 тисяч – учасники АТО/ООС та 396 членів родин загиблих під час військових дій на Сході України. Їх належне соціальне забезпечення — одне з головних завдань держави, — зазначив під час зустрічі за круглим столом голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.
Голова ОДА поінформував народних депутатів про державні та регіональні програми, що діють в області і спрямовані на підтримку ветеранів та їх родин. Акцентував на тому, що обласна влада на Чернігівщині єдина у прагненні підтримати захисників України та їхні родини — на минулій сесії до обласної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих (зниклих безвісти) в Афганістані при виконанні інтернаціонального обов’язку були внесені суттєві зміни, які посилять адресну підтримку ветеранів.
Перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш підкреслила, що депутати облради не лише підтримують обласні програми, а й із власних фондів допомагають ветеранам у розв’язанні проблемних питань.
Народний депутат Анатолій Остапенко ознайомив учасників засідання з основними положеннями своїх законопроєктів, які визначають статус ветеранів, додаткові соціальні гарантії членам сімей загиблих захисників України, а також передбачають створення реєстру ветеранів. У такому реєстрі міститимуться не лише особисті дані ветерана, його особистий електронний кабінет, а й інформація про послуги та пільги, йому належні. За словами розробників, особлива увага при розробці реєстру приділяється комплексній системі захисту інформації.
Ще одна інновація у соціальному забезпеченні ветеранів — запровадження за ініціативою Міністерства у справах ветеранів електронного посвідчення ветерана, яке підтверджувало би право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті та інші пільги, передбачені законодавством.
Учасники зустрічі за круглим столом — народні депутати, представники громадських організацій ветеранів та родин загиблих захисників України, керівники структурних підрозділів ОДА та профільних міністерств — обговорили також низку інших законодавчих ініціатив, що стосуються системи соціальної підтримки ветеранів та їхніх сімей.
— Щоб напрацювати комплексне бачення проблем ветеранів та їхнього соціального захисту, потрібен діалог, — наголосив народний депутат Сергій Гривко та закликав громадських активістів до більш тісного спілкування з депутатами всіх рівнів задля спільного розв’язання проблем та руху країни до розвитку.
Члени комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у рамках свого робочого візиту відвідали Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації осіб з інвалідністю з вадами фізичного розвитку «Інтеграція» та оглянули фотовиставку «Незламні», ініційовану народним депутатом України Анатолієм Остапенком.
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.