Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:50:44

38,7% жителів Чернігівщини повністю вакциновані проти COVID-19

06.12.2021   16:12Агенцiя

Про це повідомила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк сьогодні під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

Зокрема повну вакцинацію (2 дози) має 315 421 особа або 38,7% дорослого населення. Ще 53 853 людини (або 6,6 %) отримали першу дозу препарату.
Загалом в області станом на 6 грудня зроблено 684 695 щеплень. Приріст за минулий тиждень (29 листопада – 5 грудня) складає 4,4 відсоткові пункти (+ 36 065 щеплень).
Також Жанна Шерстюк нагадала, що від сьогодні набирають чинності посилені карантинні правила, затверджені Кабінетом Міністрів України 24 листопада. Відтепер, «жовтий» COVID-сертифікат чинний лише 30 днів.
До речі, підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія».
У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.
— Посилення правил карантину переважно торкнеться невакцинованого населення у «жовтій» зоні. Наразі Чернігівщина знаходиться у «червоній» зоні й для неї, як і раніше, діють обмеження  «червоного» рівня епіднебезпеки. Роботу ж та відвідування громадських закладів дозволяють лише «зелені» COVID-сертифікати (або ж сертифікати про одужання чи негативні тести), — наголосила заступниця голови ОДА.
Жанна Шерстюк зазначила, що кількість захворілих на ковід поступово знижується. Проте не слід забувати, що станом на сьогодні понад 900 осіб перебувають у ковідних відділеннях. Більшість із них потребує кисневої підтримки.
— Кисню в області достатньо: на ранок мали 18,3 тонни рідкого, а також 513 балонів (40-літрових) для зберігання газоподібного, — повідомила Жанна Шерстюк та вкотре наголосила, що тільки вакцинація може врятувати від тяжкого перебігу хвороби, оскільки вона була і залишається єдиним дієвим способом боротьби з коронавірусною хворобою.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини