Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:44:25

У прикордонні на Чернігівщині викрили їдальню-нарколабараторію

03.12.2021   13:14Агенцiя

Діяльність нарколабораторії поблизу державного кордону викрили оперативники Чернігівського прикордонного загону та Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції.

Спочатку співробітники оперативного підрозділу Чернігівського прикордонного загону отримали інформацію щодо можливого незаконного виробництва та збуту наркотичних засобів та прекурсорів мешканцями прикордоння.

Діяльність нарколабораторії по синтезу метадону та амфетаміну організував 43-річний житель Київщини в одній із закинутих будівель поблизу кордону на Чернігівщині. Собі у спільники він взяв ще трьох чоловіків віком від 31 до 33 років, розподіливши між ними обов’язки. Двоє фігурантів відповідали за виготовлення наркотиків та психотропів, ще один збував оптові партії «товару» обмеженому колу покупців. Сам же організатор забезпечував діяльність лабораторії та поставляв необхідне обладнання і прекурсори.

За даним фактом Головним слідчим управлінням Національної поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

У ході реалізації оперативних даних, в рамках кримінального провадження, спільною міжвідомчою групою в складі офіцерів оперативного підрозділу Чернігівського прикордонного загону, співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю, слідчими ГСУ Нацполіції та військовослужбовців відділу прикордонної служби «Добрянка», із залученням кінолога, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, викрито нарколабораторію та проведено обшук у приміщеннях, де вона була обладнана. Наркоділки, для своєї злочинної діяльності, використовували будівлю закинутої їдальні річкового порту у прикордонному населеному пункті Любеч Ріпкинської ОТГ Чернігівської області. Загалом під час слідчих дій вилучено 2,5 кг готового метадону,  20 л проміжного продукту метадону та 35 л амфетаміну у рідкому стані, 2,5 тонни  прекурсорів, лабораторне обладнання, зброю, мобільні телефони, банківські картки, засоби для фасування та ваги.

Причетних до виготовлення наркотичних засобів - 2-х громадян України було затримано, виявлені речові докази направлені для проведення експертного дослідження.  Досудове розслідування триває.


Відділ комунікацій із ЗМІ
Держприкордонслужби України

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.