Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:31:59

В області проводитиметься державний моніторинг атмосферного повітря

02.12.2021   13:25Агенцiя

Відповідна програма на 2021-2025 роки затверджена 30 листопада рішенням сесії обласної ради. Попередньо ініціатива пройшла процедуру погодження у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

На основі даних та інформації, отриманої в результаті реалізації Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря зони «Чернігівська», визначатиметься рівень забруднення атмосферного повітря на території області для інформування громадськості і прийняття відповідних управлінських рішень.
Загалом державний моніторинг у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється з метою збирання, оброблення, збереження та проведення аналізу інформації про якість атмосферного повітря, оцінювання та прогнозування її змін і ступеня небезпечності для здоров’я населення. Ця процедура необхідна і для розробки науково-обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Програма розроблена для Чернігівської області без урахування обласного центру. Розробник документу — Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації.
 

За повідомленням Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини