Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:06:25

Поліцейські Чернігівщини затримали підозрюваного у зберіганні та використанні дитячої порнографії

02.12.2021   09:13Агенцiя

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили вдома у підозрюваного комп’ютерну техніку, вісім мобільних телефонів та флеш-накопичувачі, на яких зберігались фото- та відеофайли з ознаками дитячої порнографії.

Тепер зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Злочинну діяльність 56-річного чернігівця викрили співробітники міграційної поліції, кіберполіції та слідчого управління ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

– Поліцейські встановили, що близько півроку тому підозрюваний познайомився з неповнолітньою дівчинкою. Чоловік подарував дитині мобільний телефон та з часом спонукав дівчинку та її подруг до створення інтимних фото та відеозаписів. Всі діти – з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах. Наймолодшій з дівчат 10 років, – сказав начальник міграційної поліції Чернігівщини Антон Милосердов.

1 грудня поліція повідомила чернігівцю про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 301-1 (умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Поліцейські затримали підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі правоохоронці встановлюють всіх дітей, які постраждали внаслідок дій фігуранта.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.