Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:10:33

Відмінений тендер і звинувачення у корупції: чому в лікарні Талалаївки не можуть встановити вікна

23.11.2021   09:35Агенцiя

Громада може втратити 3 мільйони гривень: не встигають провести тендер через конфлікт між селищною радою і головним лікарем.

У Талалаївці Прилуцького району в липні 2021 року за програмою соцекономрозвитку виділили 3 мільйони 100 тисяч гривень, щоб замінити вікна та двері у центральній лікарні. У кінці серпня лікарня оголосила закупівлю на Prozorro.

Головний лікар Талалаївської центральної лікарні Анатолій Михайлюк каже, голова громади та його заступник кілька разів вимагали внести зміни, щоб потенційний переможець торгів встиг зібрати документи. Пізніше, сказав лікар, до нього звернувся і селищний голова Юрій Величко, тоді він попросив повністю скасувати тендер, на користь якої фірми — Анатолій Михайлюк не знає.

"Якщо ви цього не зробите, сказав Борсук, ми нашлемо на вас СБУ й Антимонопольний комітет і все одно його скасують, що, до речі, і було, були листи СБУ, був антимонопольний. Але зі сторони нашої ніяких порушень не знайшли, все чітко і чисто, але оскільки були й антимонопольний замішаний, нам рекомендували скасувати цю тендерну процедуру".

Заступник селищного голови Талалаївської громади Богуслав Борсук сказав, що тиску на головного лікаря не чинив. За його словами лікарня затягнула тендерні процедури. Зокрема тим, що під час перших торгів не визнала переможцем компанію, яка запропонувала найменшу ціну.

"Було три компанії, які брали участь, одна заявила 2 860 000, друга 3 мільйони і третя теж близько того, вони компанію, яка заявила 2 мільйони 800 тисяч, що на 300 тисяч менше ніж інші, вони її просто напросто відкинули. Є протокол тендерного комітету, але та компанія, яку відкинули, заявила до антимонопольного комітету і їхнє рішення скасували й повернули на повторний розгляд".

Відхилили пропозицію, бо в документах був текст російською та неправильно розрахований прожитковий мінімум — від того менша ціна, пояснила економістка лікарні Людмила Шевченко. Антимонопольний комітет розцінив такі дії, як порушення. Цитуємо:

"Дії замовника, призвели до неправомірного відхилення пропозиції Скаржника, та порушення майнових прав Скаржника та державних інтересів, оскільки пропозиція ТОВ "Чернігів Буд", є найбільш економічно вигідною та має всі об’єктивно реальні шанси на подальше укладення договору, що підтверджується поданими ТОВ "Чернігів Буд" документами.

Через два тижні лікарня оголосила про новий тендер, аукціон розпочнеться 24 листопада. Головний лікар сказав, що на нього знову тиснуть з селищної ради.

Мені дзвонить Богуслав Миколайович, "вийдіть, будь ласка, з будинку", коли я вийшов, з його автомобіля вийшов чоловік, який тримав пачку тендерної документації і заявив, що ви повинні технічні умови тендерної документації зробити по зразку, дає мені пачку паперів і пояснює, те що жовтим виділено, то це повинні ви внести, бо цього немає, а червоне це зайве, це нам непотрібно. Ну якщо цього не зробити у вас взагалі вікон не буде, Богуслав Миколайович додав, що вказівки керівництва повинні виконувати. Те що протизаконне, я робити не буду, я у в'язниці сидіть не збираюся і платить страшні штрафи також.

На умови селищного голови лікар знову не погодився, але папери забрав, копії передав до правоохоронних органів. Якщо ці гроші не освоїти до кінця 2021 року, громада може втратити 3 мільйони гривень, розповів Богуслав Борсук.

"За такий короткий проміжок часу освоїти ці кошти практично нереально, якщо ці кошти не будуть перехідними, то наша громада втратить цю державну субвенцію повністю. Це все затягування часу і це затягування не грає в нашу користь, якщо це з літа тягнеться і лікарня не може провести його якісно це, можливо, і наша вина також, як засновників, що ми спочатку не взяли на контроль, можливо ми повинні були його проводити першочерговою".

Суспільне намагалося зв'язатися з компанією "ЧернігівБуд", яка мала б перемогти на торгах, та за офіційною адресою у Чернігові на вулиці Мазепи 76а, такої компанії немає, стаціонарні телефони не відповідають. Ми подзвонили за номером, який був вказаний на дверях юридичної адреси, чоловік сказав, що стосунку до компанії не має і з приводу ЧернігівБуду йому телефонують періодично впродовж чотирьох років.

Суспільне.Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини