Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:06:49

Гуманітарна допомога з Німеччини сьогодні прибула до Чернігова

17.11.2021   09:38Агенцiя

Гуманітарний вантаж складається із 195 одиниць функціональних ліжок, які на безоплатній основі були надані спілкою німецько-українського співробітництва «Файна Україна» «Feine Ukraine» з міста Гамбург Чернігівському геріатричному пансіонату.

Передача функціональних ліжок для поліпшення стану та покращення якості життя людей з інвалідністю, важкохворих та людей похилого віку відбулася завдяки діяльності чернігівського міського громадського об'єднання інвалідів «Шанс».

Відзначаючи роботу цього об'єднання, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш зазначила, що чернігівське міське громадське об'єднання інвалідів «Шанс» на чолі з Світланою Федоровою вже більше 20 років займається різноплановою благодійною діяльністю, опікується соціально незахищеними категоріями населення, громадянами з обмеженими можливостями, і сьогоднішня акція є черговим успішним проєктом.

– Приємно, що напередодні Дня людей з інвалідністю, який відзначається 2 грудня, надійшла ця гуманітарна допомога і стала виявом турботи про найбільш незахищену частину суспільства — людей із обмеженими фізичними можливостями, та результатом проведеної громадським об'єднанням «Шанс» роботи, – сказала Ніна Лемеш.

Під час розвантаження виникло питання щодо розміщення частини гуманітарного вантажу. За клопотанням першого заступника голови обласної ради було забезпечено тимчасове зберігання частини гуманітарної допомоги у складських приміщеннях, які відповідають нормам Митного кодексу України, «Положення про склади тимчасового зберігання» та можуть знаходитися під митним контролем для подальшого розподілу відповідно до потреб.

Принагідно Ніна Лемеш поцікавилася станом справ у пансіонаті та обговорила нагальні проблемні питання, що потребують першочергового вирішення для покращання умов перебування людей похилого віку в геріатричному закладі, який в обласному центрі функціонує із 1977 року. Як розповів заступник директора закладу Євген Разгон, зараз в пансіонаті проживає 411 громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, із них 265 підопічних потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

За словами очільниці чернігівського міського громадського об'єднання інвалідів «Шанс» Світлани Федорової, складовими успішного суспільства є взаємодія влади, громади та бізнесу. Прикладом такої співпраці є сьогоднішня соціальна акція, підготовка якої тривала близько року.

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини