Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:29:46

Старости громад Чернігівщини завершили цикл навчань U-LEAD

13.11.2021   11:10Агенцiя

Старости в громадах відповідають за важливу складову роботи із мешканцями – налагодження сталої комунікації та лобіювання інтересів округу на рівні громади. Як це робити ефективно, які є успішні практики та що потрібно для зростання професійного рівня старост?

Вісім старост, які представляють Срібнянську, Сновську, Комарівську, Куликівську, Борзнянську, Любецьку, Менську, Новобасанську громади пройшли навчання програми «Кроки для старост 2021», яку організувала «U-LEAD з Європою», на яких шукали відповіді на ці питання.

«Навчальна програма мала на меті допомогти старостам зібрати найбільш затребуванні знання та навички, аби допомогти їм надавати якісні послуги. Семінари, воркшопи та онлайн візит надали можливість отримати ці нові компетенції», - наголосила Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Чернігівській області.

За декілька тижнів старости пройшли онлайн навчання на 5 семінарах, 3 воркшопах та в онлайн відвідали старостат Покровської громади Дніпропетровської області. На кожному заході обговорювали реальні проблемні ситуації та шукали розв'язання проблем старост.

«У нас 12 старост у громаді, і всі мають значний досвід роботи й в мене є на кого рівнятись. Навчання відбулось класне, особливо третій воркшоп, де ми говорили про комунікацію. По більше б таких навчань, адже це дозволяє побачити можливості розвитку нашого старостату», - говорить Аліна Лисиця, староста Салтиково-Дівицький округу Куликівської громади.

На третьому воркшопі розглядали ситуацію ефективної комунікації між громадськістю та владою. В рольовій грі старости мали віднайти розв'язання проблеми фінансування проєктів у старостаті. Кожен учасник, маючи свій досвід роботи, мав запропонувати варіанти розв’язання проблеми та залучитись підтримкою інших героїв ситуації.

«Воркшоп дає чудову можливість побачити досвід колег, і перейняти гарні приклади. З іншої сторони, невдачі також цікаві, адже тоді ми дізнаємось що не робити, або як уникнути проблем», - вважає Олена Левченко, староста Смолигівського старостату Любецької громади.

На цьому тижні відбувся підсумковий онлайн захід з учасниками навчальної програми з Чернігівських громад та команди Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Чернігівській області. Людмила Чабак та Олександр Мельник, радники офісу, розповіли про свої враження від активності старост, а самі старости ділились успіхами та висновками після навчань.

Наприклад, Сергій Шутий, староста Вороньківського округу Новобасанської громади, переконаний, що навчання має бути постійним, адже тоді вдасться бути конкурентним та ефективно виконувати свої обов’язки. А Ларисі Безручко, старості Хотуницького округу Сновської громади, ці навчання допомогли побачити слабкі місця та знайти необхідні знання для їх усунення.

Нагадаємо, що протягом жовтня та листопада тривали навчання старост громад на «Кроки для старост 2021», які проводила команда «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини